Špenát

  • 1 kg špenátu,
  • máslo,
  • mouka,
  • sůl,
  • pepř,
  • česnek,
  • vejce.

1 kg špenátu očistíme v několika vodách. Dobře propláchneme a dáme vařiti do slané vařící vody s bicarbonátem a vaříme 7-10 minut podle toho, jak je tvrdý. Pak jej procedíme a umelem na masovém strojku. Pro děti a nemocné jej prolisujem.

Špenát s brambory a vejcem

Špenát

Pak si uděláme na másle bledou jíšku, kterou zalejeme trochou vody ze špenátu a necháme dobře provařit. Do provařené jíšky přidáme špenát, osolíme, opepříme a utřený česnek. Necháme provařit a ku konci můžeme špenát zalíti trochou mléka nebo přidat do něj rozšlehané vajíčko.

Špenát se připravuje také tím způsobem, že se zahušťuje strouhanou houskou a mlékem.

Připravujeme-li špenát pro děti a nemocné, děláme jej na másle a nekořeníme pepřem. Pouze osolíme a malinko česneku.

Druh receptu: Příkrmy. Odkaz na recept Špenát.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *