Kynuté knedlíky

  • 3/4 kg polohrubé mouky,
  • sůl,
  • 2 žloutky,
  • kvásek (30 g droždí, 2 dl mléka),
  • mléko.

Do mísy 3/4 kg mouky, špetu soli, 2 žloutka, vykynutý kvásek a dle potřeby mléka tak, aby vzniklo hodně tuhé těsto. Dobře vypracujem a necháme nakynout.

Knedlík

Babiččiny knedlíky

Z nakynutého těsta děláme knedlíky, které zaváříme do vařící vody. Vaříme 7-10 min.

Druh receptu: Příkrmy. Odkaz na recept Kynuté knedlíky.

Jeden komentář k receptu "Kynuté knedlíky"

  1. Aby se knedlík po vytažení z vody po uvaření nesrazil, je potřeba jej ještě ve vodě propíchat špejlí (nejméně čtyřikrát po celé délce).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *