Dušené zelí po sladku

  • Hlávka zelí,
  • 10-12 dkg sádla,
  • 2 kostky cukru,
  • cibule,
  • sůl,
  • kmín,
  • mouka,
  • ocet.

Na jednu hlávku zelí béřeme 10-12 sádla, do kterého vložíme 2 kostky cukru. Jak zhnědnou, přidáme krájenou cibuli a do zapěněné vložíme dvakrát spařené zelí dobře okapané, osolíme, okmínujem a do měkka dusíme.

Dušené zelí, pečená krkovička, knedlík

Dušené zelí po sladku

Měkké zelí zaprášíme dvěma lžícemi mouky, necháme za stálého míchání posmáhnout a pak zalejeme dle potřeby vlažnou vodou tak, aby zelí nebylo příliš řídké. Dle chuti přisolíme a okyselíme octem. Necháme ještě povařit a podáváme jej z mísy neb čtverhraném talíři. Zelí polejeme po vrchu šťávou.

Druh receptu: Příkrmy. Odkaz na recept Dušené zelí po sladku.

Jeden komentář k receptu "Dušené zelí po sladku"

  1. Monika

    Právě jsem uvařila zeli podle tohoto receptu akorát červené a je fakt výborné.Moc chválím a už jinak dělat nebudu :-).Hezký den.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *