Plněná vejce s majonessou

  • 5 vajec.

5 vajec vložíme do studené vody a uvaříme. Uvařené vložíme do studené vody a necháme vychladnout, sloupeme, po délce rozkrojíme, žloutky vyndáme a bílka plníme nádivkou do úhledného kopečka.

Plněné vejce s majonézou

Plněné vejce s majonézou

Uložíme na skleněný talíř, doprostřed dáme smatanovou majonessu , posypem zelenou sekanou petrželkou, neb kaparami a podáváme. K majonessi můžeme podávat rozkrájené opražené housky potřené sardelovým máslem, chléb na úhledné krajíčky, slané tyčky, preclíčky.

Nádivka do plněných vajec

  • 4 dkg másla,
  • 2 sardelky (sardelová pasta),
  • vařené žloutky,
  • 3 rohlíky,
  • cibule,
  • sůl,
  • paprika,
  • hořčice,
  • stolní olej,
  • strouhanka.

Utřeme 4 másla, přidáme 2 očištěné sardelky, které s máslem prolisujem, pak vařené lisované žloutko, 3 močené lisované housky, trochu strouhané cibule, chutně osolíme, opaprikujem, přidáme dobré hořčice, několik lžic stolního oleje a do hladka umícháme. Je-li volná, přidáme jemně strouhané a prosáté housky. Nádivku dáme do sáčku s trubičkou a plníme bílky.

Smetanová majonessa

  • 3 dkg másla,
  • 2 žloutky,
  • 2 lžíce stolního oleje,
  • sůl,
  • hořčice,
  • ocet,
  • ¼ l smetany.

Utřeme 3 másla, přidáme 2 žloutka, 2 lžíce stolního oleje, dle chuti dobré hořčice, octu, špet soli. Do hladka umícháme. K utřené majonesi přidáme ¼ l tuhé šlehané smetany.

Druh receptu: Předkrmy. Odkaz na recept Plněná vejce s majonessou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *