Játrový sýr

  • Vepřová játra,
  • mleté vepřové maso,
  • houska (rohlík),
  • 2 lžíce másla,
  • sůl,
  • ementál,
  • sardelka (nebo sardelová pasta),
  • slanina,
  • cibule,
  • 2 žloutky,
  • pepř,
  • 3 bílky,
  • strouhanka,
  • sádlo,
  • mouka.

Vepřová játra umeleme, přidáme 15 vepřového masa, rovněž umeleme, přidáme 1 máčenou dobře vyždímanou housku, polejem dvěma lžícemi vařícího másla, osolíme, přidáme strouhaný ementálský sýr, očištěnou sardelku. Polejeme slaninou, v níž jsme nechali zpěnit cibuli. Přidáme 2 žloutka. Dobře umícháme, opepříme a zvolna zamícháme ze 3 bílků tuhý sníh. Je-li těstíčko masové trochu volné, přidáme strouhané housky.

Paštika na talířku

Těsto dáme do vymazaného, moukou vysypaného hrnku, který vyložíme slaninou. Masovou nádivkou naplníme, dobře ovážeme a v parní lázni vaříme 1 hodinu.

Uvařený játrový sýr vyklopíme, zdobíme citronem, sekanou petrželkou, sekaným rosolem, hlávkovým salátem a ředkvičkou.

Druh receptu: Předkrmy. Odkaz na recept Játrový sýr.

Jeden komentář k receptu "Játrový sýr"

  1. Když budete vařit játrovou paštiku, připravte se na to, že paštika při vaření znatelně zvětší svůj objem a „vyleze“ z hrnků. Nad krajem hrnku byste měli mít dostatečný prostor, aby se játrovka netlačila na pokličku. Ať vám játrový sýr chutná!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *