Polévka z čerstvého zelí

  • Hlávka zelí,
  • jedlá soda,
  • sůl,
  • kmín,
  • máslo,
  • hladká mouka,
  • brambory,
  • pepř,
  • ocet,
  • smetana,
  • žloutek.

Menší hlávku nakrájíme na nudličky, spaříme vodou s bicarbonátem, okapané dáme do nádoby, zalejem potřebným množstvím vody, osolíme, okmínujem a do měkka uvaříme.

Polévka z čerstvého zelí

Polévka z čerstvého zelí

Pak zahustíme bledou jíškou, necháme povařit, do povařené přidáme na malé kostky krájené brambory, dle chuti opepříme a okyselíme octem. Chceme-li polévku míti zvlášť dobrou, zalejem smetanou, v níž jsme rozkvedlali žloutko, a podáváme.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Polévka z čerstvého zelí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *