Hovězí polévka se žloutkovou rýží

  • Hovězí vývar,
  • polévková zelenina,
  • máslo,
  • 3 dkg másla,
  • 2 žloutky,
  • sůl,
  • muškátový květ,
  • strouhanka,
  • mouka,
  • sýr ementál.

Připravíme dobrý odvar z kostí, procedíme a zaváříme žloutkovou rýží. Do odvaru z kostí opražíme zeleninu na omastku.

Lžíce v hovězí polévce

Hovězí polévka se žloutkovou rýží

Závar

Utřeme 3 másla, 1 žloutko, do hladka zamícháme. K tomu prolisujem 1 žloutko vařené, osolíme, okořeníme muškátovým květem. Přidáme strouhané housky, je-li volné zahustíme trochou mouky. Pak přes rýžové síto zaváříme do polévky.

Do žloutkové rýže můžeme přidati strouhaný ementálský sýr.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Hovězí polévka se žloutkovou rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *