Čočková polévka

  • Čočka,
  • soda bicarbona,
  • polévková zelenina (mrkev, petržel, celer, pór),
  • červená jíška,
  • cibule,
  • sůl,
  • kmín,
  • pepř,
  • majoránka,
  • česnek,
  • sádlo,
  • houska (rohlík).

Do odměřené vody dáme přebranou a v chladné vodě opláchnutou čočku, přidáme bicarbonátu a vaříme asi 1 hodinu.

Čočková polévka

Čočková polévka

Po hodině varu přidáme polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pór), pak polévku zahustíme červenou jíškou, do které jsme přidali jemně nasekanou cibuli. Osolíme, přidáme tlučený kmín a necháme dobře povařit, až čočka je měkká.

Pak polévku procedíme, část čočky prolisujem, zbytek vložíme do procezené polévky. Okořeníme pepřem, majoránem, utřeným česnekem a dle chuti přidáme octu. Do polévky dáváme na nudličky krájenou a na sádle opraženou housku.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Čočková polévka.

Jeden komentář k receptu "Čočková polévka"

  1. Čočkovou polévku vaříme i z červené čočky. Ta se ale dříve uvaří, takže je potřeba dávat pozor, aby se čočka nerozvařila. Místo vody je možné použít do polévky také hovězí vývar.

Napsat komentář: Jiří Bureš Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *