Čočková polévka

  • Čočka,
  • soda bicarbona,
  • polévková zelenina (mrkev, petržel, celer, pór),
  • červená jíška,
  • cibule,
  • sůl,
  • kmín,
  • pepř,
  • majoránka,
  • česnek,
  • sádlo,
  • houska (rohlík).

Do odměřené vody dáme přebranou a v chladné vodě opláchnutou čočku, přidáme bicarbonátu a vaříme asi 1 hodinu.

Čočková polévka

Čočková polévka

Po hodině varu přidáme polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pór), pak polévku zahustíme červenou jíškou, do které jsme přidali jemně nasekanou cibuli. Osolíme, přidáme tlučený kmín a necháme dobře povařit, až čočka je měkká.

Pak polévku procedíme, část čočky prolisujem, zbytek vložíme do procezené polévky. Okořeníme pepřem, majoránem, utřeným česnekem a dle chuti přidáme octu. Do polévky dáváme na nudličky krájenou a na sádle opraženou housku.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Čočková polévka.

Jeden komentář k receptu "Čočková polévka"

  1. Čočkovou polévku vaříme i z červené čočky. Ta se ale dříve uvaří, takže je potřeba dávat pozor, aby se čočka nerozvařila. Místo vody je možné použít do polévky také hovězí vývar.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *