Cibulová polévka s krupicovými nočky

  • 1 velká cibule,
  • polévková zelenina (mrkev, petržel, celer),
  • hladká mouka,
  • pepř,
  • muškátový oříšek,
  • masový výtažek (masový bujón),
  • mléko.

Uvaříme jednu velkou cibuli a prolisujeme ji do procezeného zeleninového odvaru.

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Zahustíme bleděrůžovou jíškou, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem, přidáme masového výtažku a zaváříme různé závařky. Než nesem na stůl, zalejem trochou mléka.

Krupicové nočky – závar

  • 1/8 l mléka,
  • 7 dkg krupice,
  • 2 dkg másla,
  • ½ žloutku,
  • sůl,
  • muškátový oříšek,
  • 1 bílek,
  • 2 dkg mouky.

Do 1/8 l mléka dáme 7 krupice a necháme rozmočit. Pak si utřeme 2 másla, přidáme ½ žloutka a rozmočenou krupici.

Dobře těsto umícháme, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, zamícháme do těsta z 1 bílka sníh a přimícháme 2 mouky.

Z těsta uděláme noček do vařící vody a nerozvaří-li se, můžeme zavářet. Jestli se rozvaří, přidáme trochu mouky. Nočky děláme malé a vaříme 3 minuty.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Cibulová polévka s krupicovými nočky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *