Brukvová polévka

  • Polévková zelenina (mrkev, celer, petržel),
  • brukev (tj. kedluben),
  • sůl,
  • máslo,
  • hladká mouka,
  • pepř,
  • muškátový oříšek,
  • houska.

Uděláme dobrý zeleninový odvar a očištěnou brukev do něj postrouháme. Osolíme a zahustíme bleděrůžovou jíškou a necháme dobře povařit.

Kedlubnová polévka a tři kousky kedlubny

Brukvová polévka

Odvar procedíme a do procezeného přidáme zvlášť dušenou brukev. Dle chuti opepříme, okořeníme muškátovým oříškem. K polévce podáváme osmaženou housku.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Brukvová polévka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *