Bramborová polévka

  • Polévková zelenina (mrkev, petržel, celer),
  • sůl,
  • drcený kmín,
  • sádlo,
  • mouka,
  • cibule,
  • houby,
  • pepř,
  • majoránka,
  • česnek.

Do odměřené vody dáme všechnu polévkovou zeleninu na nudličky krájenou, osolíme, přidáme tlučený kmín a necháme povařit.

Bramboračka na talíři

Bramborová polévka

Pak uděláme růžovou jíšku a do zrůžovělé necháme zapěnit cibuli a pak zahustíme polévku. Dobře provařenou polévku procedíme, přidáme na kostky krájené brambory, houby a opepříme, přidáme majorán a utřený česnek.

Polévku dovaříme a podáváme.

Druh receptu: Polévky. Odkaz na recept Bramborová polévka.

Komentáře (4) k receptu "Bramborová polévka"

  1. Do bramborové polévky jsme dneska místo vody dali hovězí vývar. Bramboračka byla skvělá. 😉

  2. Ivana Kajzrova

    Dlouho jsem bramboračku nedelala ale byla opravdu výborná.Doporučuji všem velmi jednoduchá ale skvelá……..z pozdravem Iva

  3. Alena

    Bramboračku dělám velmi ráda…moc mi chutná a hlavně ji dělám prej výbornou…

  4. Alena

    Nakrájím si brambory na kostičky,mrkev to samé,vložím do studené vody se zeleninovým bujónem a vařím po tu dobu než mi vše řádně změkne..když je vše dostatečně měkké,udělám si světlou jíšku(hladká mouka,máslo),tím polévku zahustím…Přidám ještě sušené houby,vše společně provařím,dochutím solí,pepřem,česnekem,harmonií chutí a všichni si pak rádi přidají…Zkuste to také!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *