Rajská omáčka

  • Sádlo,
  • cibule,
  • rajčata,
  • citrónová kůra,
  • hřebíček,
  • nové koření,
  • pepř,
  • bobkový list,
  • cukr,
  • ocet,
  • mouka,
  • vývar,
  • sůl,
  • smetana.

Na kousek sádla dáme zpěnit krájenou cibuli, vložíme do ní rajská jablíčka čerstvá neb naložená, přidáme citronové kůry, hřebíčků, nového koření, pepř, bobkový list, několik kostek cukru; jsou-li čerstvá, octu.

Rajská omáčka v omáčníku

Rajská omáčka

Jablíčka do měkka udusíme, zaprášíme moukou a zalijeme vodou, neb polévkou. Dle chuti osolíme, a chceme-li omáčku míti jemnou, zalijeme trochou smetany. Povaříme a pak procedíme.

Druh receptu: Omáčky. Odkaz na recept Rajská omáčka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *