- 1 kg mouky,
- 12 dkg másla,
- 3 žloutky,
- 12 dkg cukru,
- mléko,
- tvaroh,
- vejce,
- povidla,
- moučkový cukr.
Do mísy 1 kg mouky, necháme na teplém místě. Do mouky přidáme 12 másla, které rozdrobíme, přidáme 3 žloutka, osolíme, 12 cukru, vykynutý kvásek a mléka tolik, aby vzniklo tužší těsto, které do hladka vypracujeme a necháme nakynout.
Z nakynutého děláme malé koláčky, na ně položíme kuličku z tvarohu, dobře zabalíme a roztlačíme. Nakynuté potíráme rozšlehaným vajíčkem. Doprostřed dáme kousek povidlí.
Dáme do dobře prohřáté trouby a do růžova upečem. Sypem cukrem až před podáváním.
Tvarohová nádivka
- 1 kg tvarohu,
- 2 žloutky,
- 10 dkg cukru,
- citronová kůra,
- krupice, nebo máslo,
- máslo.
Na 1 kg tvarohu 2 žloutka, 8-10 cukru, citronové kůry a dobře promícháme. Je-li volný, přidáme krupice, neb mouky. Je-li sypký, můžeme přidat kousek másla.
Sypání
- 5 dkg másla,
- žloutek,
- 7 dkg cukru,
- mouka.
Na talíř 5 másla dobře rozpracujem. Přidáme 1 žloutko, 7 cukru a mouky tolik, aby vzniklo nepříliš moučnaté sypání.