Martinské rohlíky

  • 12 dkg másla,
  • 3 žloutky,
  • sůl,
  • 8 dkg cukru,
  • citrónová kůra,
  • 3/4 kg hladké mouky,
  • kvasnice,
  • mléko,
  • vejce.

Utřeme 12 másla, přidáme 3 žloutka, špet soli, 8 cukru, citronové kůry a pak přisypem 3/4 kg mouky, zalejem vykynutým kváskem a dle potřeby vlažného mléka tolik, aby vzniklo přiměřeně tuhé těsto.

Martinské rohlíky plněné mákem

Martinské rohlíky

Dobře vypracujem a necháme nakynout a z nakynutého těsta, které rozválíme, děláme rohlíky, plníme nádivkou makovou, zabalíme, dáme na plech nakynout.

Nakynuté potřeme rozšlehaným vajíčkem a v dobře prohřáté troubě upečem. Upečené sypem cukrem.

Maková nádivka

  • Mák,
  • mléko,
  • cukr,
  • citrónová kůra,
  • ořechy,
  • perník.

Mák spaříme vodou, neb mlékem, do kterého jsme dali cukru. Dobře promícháme tak, aby nádivka byla dosti tuhá. Pak přidáme citronové kůry, strouhané ořechy a strouhaný perník. Dobře promícháme a plníme.

Druh receptu: Moučníky. Odkaz na recept Martinské rohlíky.

Komentáře (2) k receptu "Martinské rohlíky"

  1. hana

    doporucuji jsou to vyborne recepty zkuste nebudete zklamani

  2. hana

    doporucuji vyborne !!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *