Koblihy

  • 10 dkg másla,
  • 3 žloutky,
  • 1 vejce,
  • citrónová kůra,
  • 2 lžíce rumu,
  • 3/4 kg polohrubé mouky,
  • kvasnice,
  • sladká smetana,
  • 10 dkg cukru.

Utřeme 10 másla, přidáme 3 žloutka, 1 vejce, dobře umícháme, přidáme citronové kůry, 2 lžíce rumu, pak přisypem 3/4 kg mouky, vykynutý kvásek a potřebné množství sladké smetany, do které dáme 10 cukru. Uděláme těsto ani tuhé, ani řídké. Dobře vypracujem a necháme nakynout.

Kobliha na talíři

Kobliha

Nakynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme na 2 cm silně a vypichujem kulaté tvary, necháme nakynout a nakynuté v rozpáleném sádle osmažit.

Kobliha

Kobliha

Koblihy dáváme okapat a sypem cukrem.

Druh receptu: Moučníky. Odkaz na recept Koblihy.

Komentáře (4) k receptu "Koblihy"

  1. Prave som objavila tento blog. Nadhera! Myslim, ze som nasla poklad 🙂 Odporucim dalej.

  2. Alča

    Dobrý večer, chci se jen zeptat jakou mouku na koblihy používáte. Přečetla jsem několik receptů a každý má jinou mouku. Děkuji za odpověď. Alča

  3. V tomto recept na koblihy jsme použili polohrubou mouku.

  4. Jana

    Do těsta na koblihy i na vánočku či bochánek nastrouhám 3-4 vařené vychladlé brambory a smíchám v těsto. Pak zpracuji. Smažené koblihy,pečená vánočka i bochánek vydrží déle měkké. Brambory v těstě nejsou na chuť vůbec poznat. Je to rada od babičky. Komu jsem toto poradila, byl vždy nadšen obzvlášť o vánocích či velikonocích. Přeji dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *