- Hovězí plátky (např. z kýty),
- sůl,
- hladká mouka,
- sádlo,
- cibule.
Potřebné množství řízků si naklepeme, osolíme, potřeme nádivkou, pevně smotáme, ovážem lýkem, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečem a vložíme na zapraženou cibuli. Podlejeme vodou, neb polívkou a dusíme.
Za dušení maso podléváme a jak je měkké, lýko odstřihneme, urovnáme na talíř a šťávu dáme do omáčníku.
Nádivka
- Máslo,
- 2-3 sardelky (sardelová pasta),
- 1 vejce,
- strouhanka.
Utřeme kousek másla, přidáme jednu máčenou, dobře vyždímanou housku, 2-3 očistěné sardelky, s máslem je prolisujeme, spojíme 1 vajíčkem a do hladka promícháme. Je-li volné, přidáme strouhané housky.