Španělští ptáčci

  • Hovězí plátky (např. z kýty),
  • sůl,
  • hladká mouka,
  • sádlo,
  • cibule.

Potřebné množství řízků si naklepeme, osolíme, potřeme nádivkou, pevně smotáme, ovážem lýkem, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečem a vložíme na zapraženou cibuli. Podlejeme vodou, neb polívkou a dusíme.

Španělské ptáčky

Španělští ptáčci

Za dušení maso podléváme a jak je měkké, lýko odstřihneme, urovnáme na talíř a šťávu dáme do omáčníku.

Nádivka

  • Máslo,
  • 2-3 sardelky (sardelová pasta),
  • 1 vejce,
  • strouhanka.

Utřeme kousek másla, přidáme jednu máčenou, dobře vyždímanou housku, 2-3 očistěné sardelky, s máslem je prolisujeme, spojíme 1 vajíčkem a do hladka promícháme. Je-li volné, přidáme strouhané housky.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Španělští ptáčci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *