- Maso,
- sůl,
- pepř,
- mouka,
- vejce,
- strouhanka,
- sádlo.
Maso nakrájíme na úhledné řízky, poklepeme, osolíme, opepříme, potřeme nádivkou, pevně sbalíme, aby závitky u sebe držely zašpejlíme. Obalíme v mouce, ve vajíčku, ve strouhané housce a na rozpáleném sádle po třech stranách do růžova vysmažíme.
K nim můžeme podávati různé saláty, brambory opražené, kompot aj.
Nádivka do smažených závinů
- Máslo,
- sardelová pasta,
- 2 rohlíky,
- uzené maso,
- pepř,
- vejce.
Utřeme kousek másla. K utřenému přidáme sardilku, s máslem prolisujem. Rovněž prolisujem dvě máčené vyždímané housky, přidáme umleté uzené maso, je-li třeba dle chuti opepříme, spojíme jedním vajíčkem, dobře umícháme a plníme.