Panenská pečeně

  • Telecí, nebo vepřová kýta,
  • sůl,
  • pepř,
  • rýže,
  • vejce,
  • šunka, nebo uzené maso,
  • mouka,
  • sádlo,
  • mléko.

Telecí, neb vepřové maso z kýty si rozřízneme v úhledný plást, poklepeme, osolíme, opepříme, potřeme dušenou rýží, posypem na malé kostky nakrájenými vejci, sekanou šunkou, neb uzeným masem, pevně sbalíme, svážem lýkem, obalíme v mouce a na sádle zprudka opékáme.

Závitek panenské pečeně

Panenská pečeně z vepřového masa

Opečené podlejem vodou a dáme do trouby péci. Jak maso je upečené, lýko odstřihneme a zalejem mlékem. Necháme ještě chvíli péci, pak maso nakrájíme na úhledné šikmé řezy a ukládáme na talíř.

K tomu můžeme podávati brambory, knedlíky, houskové knedlíky aj.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Panenská pečeně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *