Milánské řízky

  • Vepřová kýta,
  • sůl,
  • pepř,
  • mouka,
  • vejce,
  • strouhanka,
  • sádlo.

Vepřové maso z kýty nakrájíme na řízky, poklepeme, osolíme, opepříme, doprostřed každého řízku dáme udušený mozeček, přeložíme kraje, zaklepeme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a pak ve strouhané housce.

Milánské řízky s bramborovou kaší

Milánské řízky

V rozpáleném sádle do růžova po obou stranách vysmažíme. Pak dáme na kastrůl do trouby, aby zkřehly.

Dušený mozeček

  • Mozeček,
  • cibule,
  • sádlo,
  • vejce,
  • sůl,
  • pepř.

Mozeček polejeme vařící vodou, odblaníme a dáme na zapěněnou cibulku dusit. Jak je udušený, přidáme 1 vajíčko, osolíme, opepříme a jak se vajíčko srazí, plníme řízky. K nim podáváme brambory, bramborovou kaši aj.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Milánské řízky.

Jeden komentář k receptu "Milánské řízky"

  1. Přiznávám se, že mozeček nám doma nejede. V receptu na milánské řízky jsme jej dneska vynechali a v náplni zbyla jen cibulka a vajíčko. Přesto byly milánské řízky s bramborovou kaší skvělé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *