Králík na smetaně

  • Králík,
  • slanina,
  • sůl,
  • sádlo,
  • zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule),
  • pepř,
  • nové koření,
  • jalovec,
  • bobkový list,
  • tymián,
  • máslo (sádlo),
  • kyselá smetana,
  • hladká mouka,
  • cukr,
  • ocet.

Očištěného a odblaněného králíka protykáme slaninou, dobře prosolíme, vložíme na sádlo na zapěněnou zeleninu i cibuli, kterou jsme nakrájeli na nudličky nebo na jemné plástky. Přidáme několik zrn pepře, nového koření, několik zrn jalovce, bobkového listu, trošku dimiánu, prolejem horkým máslem, neb sádlem, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.

Králík na pekáči

Králík na pekáči

Za pečení políváme a podléváme. Jak je maso měkké je vyndáme a zalejem kyselou smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku. Na 1 l 7-8 mouky. Je-li třeba, přidáme trochu mouky. Je-li smetana příliš kyselá, srazíme kyselost cukrem, je-li sladká, okyselíme octem.

Králík na smetaně s knedlíkem

Králík na smetaně

Pak omáčku procedíme, dáme do omáčníku, maso nakrájíme na díly a urovnáme na talíř. Zdobíme zelenou petrželkou.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Králík na smetaně.

Komentáře (2) k receptu "Králík na smetaně"

  1. iva domesova

    Fajnée

  2. Jana Křenková

    Super! 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *