Karbenátky

  • 1/2 kg vepřového,
  • 1/2 kg hovězího masa,
  • 4 housky,
  • 3 vejce,
  • sůl,
  • pepř,
  • strouhanka,
  • sádlo.

Umeleme 1/2 kg vepřového a 1/2 kg hovězího masa. K umletému přidáme trochu vody, dobře promícháme, osolíme, přidáme 4 máčené dobře vyždímané housky, spojíme třemi vejci, opepříme, promícháme a dle potřeby přidáme strouhané housky.

Karbenátky na prkénku

Karbenátky

Z masa děláme úhledné oválky, neb bochánky. Obalíme ve strouhané housce a v rozpáleném sádle do růžova upečem.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Karbenátky.

Jeden komentář k receptu "Karbenátky"

  1. Karbenátky (chcete-li karbanátky) jsou nejlepší s bramborovou kaší. Občas karbenátky děláme také s rajskou omáčkou a knedlíkem. Ale fantazii se meze nekladou a pro karbenátky to platí dvojnásob.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *