Kapustové karbenátky

  • 2 kapusty,
  • mleté vepřové maso,
  • cibule,
  • sádlo,
  • sůl,
  • pepř,
  • 2 vejce,
  • česnek,
  • strouhanka.

Dvě kapusty očistíme, rozebereme a ve slané vodě do měkka uvaříme. Dobře okapané umelem na masovém strojku a rovněž umeleme vepřové maso hodně přerostené, přidáme zrůžovělou cibuli, osolíme, opepříme a spojíme dvěma vejci. Přidáme utřený česnek a je-li těsto volné, přidáme strouhanou housku a z tužšího těsta děláme úhledné karbenátky.

Kapustové karbenátky

Kapustové karbenátky

Maso opékáme na rozpáleném sádle do růžova po obou stranách. Opečené podlejeme šťávou a necháme chvíli povařit. Do šťávy přidáme masového výtažku, aby šťáva byla drsnější.

Můžeme k nim podávati masné brambory, bramborovou kaši, zelový salát nebo různou zeleninu.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Kapustové karbenátky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *