Frankfurtská pečeně

  • Hovězí svíčková, nebo vepřová kýta,
  • sůl,
  • pepř,
  • uzenka (párek),
  • slanina,
  • hladká mouka,
  • sádlo,
  • zelenina,
  • cibule.

Frankfurtskou pečeni můžeme si připravit z hovězí svíčkové, neb vepřové kýty. Očistěné maso rozřízneme v plást, dobře proklepeme, osolíme, opepříme, poklademe omeletami po jedné straně opečenými, doprostřed dáme uzenku a maso pevně smotáme. Ovážem lýkem a je-li maso hovězí, protáhnem slaninou.

Upečená frankfurtská pečeně

Frankfurtská pečeně

Pak obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme. Opečené maso vložíme na zpěněnou zeleninu i cibuli , podlejeme vodou a dáme péci.

Frankfurtská pečeně s kaší

Frankfurtská pečeně

Jak je upečené, šťávu procedíme a přilejeme trochu vína.

Omelety

  • ½ l mléka,
  • 1 vejce,
  • sůl,
  • hladká mouka,
  • sádlo.

Do ½ l mléka dáme 1 vejce, dle chuti osolíme a mouky tolik, aby vzniklo těsto jako na kapání. Do hladka vypracujem.

Na rozpálené pánvi vytřené sádlem děláme omelety, které opékáme.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Frankfurtská pečeně.

Jeden komentář k receptu "Frankfurtská pečeně"

  1. Robert

    Přátelé,s přilitím vína do šťávy vřele souhlasím,ale je nutné sťávu nejenom procedit,ale i propasírovat,nebo rozmixovat.Šťáva se nejen zahustí,ale zůstanou v ní dobré chuti ze zeleniny a cibule s česnekem.Doporučuji kápnout trochu worchestru,který si s našimi ingrediencemi i s hovězím masem a uzeninou dobře rozumí.Dobrou chuť – Robert

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *