Falešná šťáva

  • Slanina,
  • cibule,
  • paprika,
  • hovězí vývar,
  • masový bujón.

Kousek slaniny nakrájíme na kostky, necháme rozpustit a v ní necháme zrůžovět cibuli. Pak přidáme trochu papriky, zalejeme slanou vodou, neb polévkou, přidáme masového výtažku.

Falešná šťáva s karbenátkem

Falešná šťáva

Necháme provařit a podáváme v omáčníku.

Druh receptu: Masa. Odkaz na recept Falešná šťáva.

Komentáře (2) k receptu "Falešná šťáva"

  1. Jaroslav Mikle

    Naše babičky nepoužívali bujon ale domácí vývar.
    Přeji příjemný den .

  2. Nemohu soudit, jak to bylo u Vašich babiček, ale babička mé ženy ve své kuchařce měla výraz „masový výtažek“, jak je uvedeno v textu. Seznam ingrediencí v původních sešitech nebyl. Ten jsem pro větší přehlednost doplnil já.

    Jinak obecně bujón je synonymem pro vývar.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *