Rýže z parmezánského sýru

  • 3 dkg másla,
  • 1 žloutek,
  • 5 dkg parmazánu,
  • sůl,
  • pepř,
  • strouhanka.

Utřeme 3 deka másla, do pěny přidáme 1 žloutko, dobře utřeme, aby těstíčko bylo hladké. K tomu přimícháme 4-5 parmezánského sýru, osolíme, opepříme a je-li volné, přidáme strouhané prosáté housky.

Do vařící polévky zaváříme přes rýžový cedník, neb obyčejné struhadlo.

Druh receptu: Jiné. Odkaz na recept Rýže z parmezánského sýru.

Komentáře (4) k receptu "Rýže z parmezánského sýru"

  1. Jak jsem psal na stránce O kuchařce v kapitole Pravopis, tak se i tento recept na parmazánskou rýži hemžil hrubkami. Samotný návod byl nadepsán Rýže s parmezánského síru. A druhý sýr byl taky sír. 😉 Ale v rajské polévce sýrové kapání chutnalo i tak.

  2. Pingback: Polévka z rajských jablíček s parmezánskou rýží | Babiččiny recepty

  3. Jindra

    Co je to žloutko? Nešlo by tam dát i bramboro a mrkvo?

  4. Co je to žloutko? Žloutek. Ale to víte. V mém předchozím komentáři je odkaz na stránku O kuchařce, kde se prosím podívejte na kapitolu Pravopis. Vysvětluji tam, proč se v receptech vyskytují divná slova.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *