Citronová poleva

  • 12 dkg moučkového cukru,
  • citronová kůra.

12 cukru prosejeme, přidáme citronové šťávy a horké vody tolik, aby poleva byla přiměřeně tuhá.

Druh receptu: Jiné. Odkaz na recept Citronová poleva.

Komentáře (6) k receptu "Citronová poleva"

  1. Pingback: Máslový dort | Babiččiny recepty

  2. Nevím jak vám, ale nám se citronová poleva moc nedařila, nechtěla tuhnout. Proto bylo třeba se v otázce citronové polevy obrátit na odborníky. Jak tedy polevu dělají cukráři?
    Půl kila krystalového cukru zalít vodou tak, aby hladina vody byla tak půl až jeden centimetr nad zarovnaným cukrem. Pak se za stálého míchání poleva vaří, než se dosáhne 114 °C (chvilku to trvá, ale dosáhne se tak správné hustoty polevy). Následně se ochladí na 30-40 °C, přidá se 3-5 kapek citronové šťávy (ne víc, pak totiž citronová poleva ztuhne a je z ní citronový bonbon) a míchá se, než začne tuhnout.
    Poleva ke konci začne hodně rychle tuhnout. Je proto třeba odhadnout, kdy je roztok vhodný k nalití na dort. Když to neuhlídáte a poleva je příliš tuhá, je možné ji znovu s trochou vody rozpustit. Ideální je samozřejmě odhadnout ten pravý okamžik, kdy citronovou polevu na dort nalít, protože při dalším rozpouštění polevy se do roztoku přidává další voda a poleva neztuhne, jak by měla.

  3. Pingback: Rybičky | Babiččiny recepty

  4. Pingback: Citronové koláčky | Babiččiny recepty

  5. Petrášková Kristýna

    děkuji za recept

  6. Mirek

    Někde jsem četl, že na 100 g prosátého moučkového cukru se dává 1 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce horké vody. Je dostatečně tuhá.

Komentovat recept

E-mail nebude zveřejněn. Povinné položky jsou označeny *.

*

Povolené HTML značky a vlastnosti: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>