Rybičky

  • 21 dkg hladké mouky,
  • 14 dkg másla,
  • 7 dkg cukru,
  • citronová kůra,
  • 1 žloutek,
  • marmeláda,
  • citronová poleva,
  • kakaová poleva.

Na vál 21 mouky, v ní rozemneme 14 másla, přidáme 7 cukru, citronové kůry a spojíme 1 vaječným žloutkem a zpracujeme v těsto.

Pět rybiček (cukroví)

Rybičky

Pak rozválíme na stéblo silně, vypichujem tvary rybiček a do bleděrůžova upečem.

Upečené spojujem marmeládou, poléváme citronovou polevou. Jak je poleva suchá, zdobíme kakaovou.

Hodí se na vánoční stromeček.

Druh receptu: Cukroví. Odkaz na recept Rybičky.

Komentáře (2) k receptu "Rybičky"

  1. Lucie

    Jako začátečník v kuchyni bych ocenila radu na kolik stupňů se mají rybičky péct a i třeba odkaz na recept na citronovou polevu. Tenhle recept mi připadá hodně nedostačující ;(

  2. Odkaz na citronovou polevu je přímo v rybičkovém receptu. Stačí kliknout. 😉
    Stran teploty pečení rybiček: Podobné cukroví se obvykle peče při 180° C.
    A co se týká nedostatečnosti receptu? Na začátku minulého století podle takových receptů vařit uměli. My moderní lidé to snad dokážeme taky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *